De Blauwe Benoit
Severine Devolder
Dag Ghysdael
Blomme Francis
Matthijs Samyn

Matthijs Samyn

Geboren te Roeselare op 17/02/1987

Ik ben afgestudeerd als bachelor in de verpleegkundige en behaalde mijn beroepstitel Spoed en Intensieve zorgen aan de Katho Kortrijk.

Sinds 2008 ben ik werkzaam op de spoedgevallen in de Sint-Jozefskliniek Izegem. Ik doe deze job enorm graag. Ik kan goed omgaan met de adrenaline en stress die de spoeddienst met zich meebrengt. Door mijn ervaring op de spoeddienst kreeg ik een ruim zicht op de multi-pathologie.

In het verlengde van mijn werkzaamheden op de spoeddienst ben ik ook instructeur reanimatie. Omdat ik het belangrijk vind reanimatietechnieken goed onder de knie te hebben, geef ik mijn kennis graag door aan anderen.

In mijn vrije tijd ben ik ook werkzaam als vrijwillig brandweerman te Roeselare. Ook dit is een functie die ik heel graag uitoefen. Ik hou ervan om mensen te helpen en iets te kunnen beteken voor een ander in de maatschappij.

Daarom heb ik in 2009 ook de stap naar thuisverpleging gezet. Naast het werk in het ziekenhuis brengt het werken in de thuissfeer mij veel voldoening. Ik hou van het contact met anderen en de huiselijke sfeer. Mijn ervaring op de spoeddienst kan ik vaak implementeren binnen de thuiszorg.

Ondanks deze drukke agenda vind ik het steeds belangrijk om ook nog tijd te maken voor regelmatige bijscholingen. Zo blijf ik op de hoogte van de recentste ontwikkelingen binnen de verpleegkunde.

Matthijs Samyn

Terug